Share this opportunity:

Werkdroger, Laren

Een prachtige vrijstaande villa aan de al even prachtige Werkdroger in Laren. Door menige verbouwing in het verleden aan de binnenkant wat ‘verrommeld’ en dus is er behoefte aan nieuwe rust, ruimte en overzicht. Aansluitend bij de wensen van vandaag. Onder meer door het ontwerpen en realiseren van een geheel nieuw trappenhuis. Volledig onder regie van EMMAPP, op tijd gerealiseerd, met de afgesproken kwaliteit en binnen het vooraf afgesproken budget. In nauwe samenwerking met de EMMA PP bouwpartner Appelman. Zonder dat de bewoners er – los van het aangeven van hun wensen – tijd of energie in hoefden te steken. Kortom, een project op de EMMA PP manier.

Bachplein, Amsterdam

Twee mensen met drukke banen die hun jaren dertig huis aan het Bachplein in Amsterdam-Zuid willen aanpakken. Vol ideeën, maar zonder de tijd om dit ook echt te doen.

Dus werd samen met de bewoners een ontwerp gemaakt om hun woning – naast het optimaliseren van de kinderkamers – ‘weer terug te brengen naar de kwaliteit van weleer’. Onder meer door , met respect voor de bestaande structuren, enkele tussenmuurtjes te verwijderen. Waarmee de ‘verrommeling van de jaren vijftig’ – ontstaan door een eerdere verbouwing in die tijd – teniet kon worden gedaan. En het gehele huis de sfeer kreeg die de bewoners zo graag wilden realiseren.

 

Blankenstraat, Amsterdam

Hoe krijg je op een oppervlakte van 150 vierkante meter een appartement gerealiseerd van netto 220 vierkante meter voor een gezin met 2 kinderen? In een voormalige gymzaal aan de Amsterdamse Blankenstraat is dit tot stand gebracht. Door op de EMMA PP manier samen met de beoogde bewoners hun optimale woning te ontwerpen en daarbij maximaal gebruik te maken van de totale hoogte (vijf meter).

Hierdoor zijn bijzondere oplossingen ontstaan. Zoals het gedeeltelijk verlagen van de begane grond vloer, waardoor een extra verdieping is gecreëerd. En de plaatsing van de keuken centraal in de grote open woonvloer, als pure reflectie van het gewicht dat de bewoners aan deze creatieve ruimte geven. Plus op de begane grond een extra logeer/studeerkamer met compacte badkamer. Dit alles terwijl het daglicht tot diep in de woning doordringt, door slim gebruik te maken van de bestaande gymzaal-kozijnen en enkele extra openingen in de achtergevel. Al met al een splinternieuwe woning met drie slaapkamers in een van oorsprong oud gebouw, dat van de straatzijde gezien na de verbouwing nog steeds hetzelfde uitstraling heeft.

 

Linaeusparkweg, Amsterdam

Een van de eerste EMMA PP projecten, en meteen een iconisch voorbeeld. Aan de Linaeusparkweg in Amsterdam, het ’Gouden randje’ van de Watergraafsmeer. Aanvankelijk een bouwvallig 3-laags benedenhuis (ca. 165 m2) met tuin op het zuidwesten (ca. 88 m2) en 2 balkons, een aparte woning (ca. 58 m2) met balkon op het zuidwesten op de tweede verdieping en een verhuurde woning (ca. 58 m2) met balkon op de derde verdieping. Maar door nieuwe eigenaren op de Emma PP manier volledig op de schop genomen. En getransformeerd tot een huis dat niet alleen past als een handschoen, maar ook weer volledig voldoet aan de kwaliteit en techniek van vandaag.

In feite is van het hele pand, exclusief de verhuurde woning op de bovenste etage, een compleet nieuw woonhuis gemaakt. Door samen met EMMA PP voor alle verdiepingen een nieuwe indeling te ontwerpen, met prachtige oplossingen en details. Zo ontstond een grote centrale vide, met doorzicht van de entree naar de woonverdieping, de keuken en de tuin. Een logeerkamer op de begane grond voor een toekomstige Au Pair. En (op de woonverdieping) een grote vouwwand naar het ruime balkon, om de relatie met het buitengebeuren te optimaliseren. Om nog maar te zwijgen over de badkamer, met een speciale douche-opstelling voor ‘gelijktijdig en tegenover elkaar douchen’.

Prinsengracht, Amsterdam

Een rijksmonument vanuit respect voor het verleden van top tot teen brengen naar deze tijd. Het EMMA PP project aan de Prinsengracht in Amsterdam had het allemaal in zich. Letterlijk vanaf de kelder tot en met het dak en in niet minder dan 12 weken gerealiseerd.

Ook hier een gezin met twee zeer drukke ouders. Levend in het besef dat hun prachtige monumentale pand grondig moest worden aangepakt. Maar zonder de beschikbare tijd om dit zelf te regisseren. Dus werd in overleg met EMMA PP een grondig plan gemaakt, met verbetering op elke verdieping van vloer tot plafond. Soms alleen in de vorm van schuren, lakken of sauzen. Op andere plekken door de voorzieningen te verbouwen en te moderniseren, of door het creëren van een werkplek (in het souterrain).